Paul van Meenen ontving van de jury ook een prijs: de Leidse Effie. (foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Politieke 'erkenning' voor Paul van Meenen (D66)

Vrijdagavond werd in de bovenzaal van Koetshuis de Burcht het Raadslid van het jaar 2010 gekozen. Omdat één van de criteria was dat alleen nieuwe raadsleden voor de titel in aanmerking konden komen, ging die uiteindelijk naar Dick de Vos van de Partij voor de Dieren. Als alle 39 raadsleden in aanmerking waren gekomen, was de beker ongetwijfeld naar D66-leider Paul van Meenen gegaan. De jury vond dan ook dat Van Meenen niet met lege handen naar huis kon en kende hem een heuse ‘Leidse Effie’ toe. “Het is misschien nog net te vroeg voor een oeuvreprijs, maar dit is echt verdiend.” Van Meenen wordt alom geprezen om het feit dat hij er na de verkiezingszege van D66, in maart vorig jaar, in slaagde een nieuwe politieke cultuur door te voeren.

Van Meenen zelf zei erg blij te zijn dat het tot nu toe lukt om die nieuwe cultuur vast te houden: “De sfeer in de raad is sterk verbeterd. Ik ben erg blij dat de raad, en de burger, nu weer echt aan het woord zijn. Daar sta ik voor.” Voor D66 had Van Meenen eerder drie speerpunten voor de komende tijd geformuleerd: Een betere cultuur, een groene Oostvlietpolder en geen RijnGouweLijn. “We zitten nu op 2,5 zal ik maar zeggen. Ik ben in elk geval blij dat er nu een onderzoek komt, met ook een optie waarbij de RGL niet door de binnenstad gaat.”

Naast het Raadslid van het Jaar had D66 Leiden ook nog een interne prijs te vergeven: de ‘Vrijwilliger van het Jaar’ van die partij werd Judith Bogaardt. Afgelopen zomer sloeg ze haar vakantie over om zich in te zetten voor de verkiezingscampagne. Dat maakt ze op dit moment goed, waardoor ze de prijs niet zelf in ontvangst kon nemen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×