Team van Topaz Overrhyn winnaar Originaliteitprijs 2011

Een speciaal team van verpleeg- en behandelcentrum Topaz Overrhyn, heeft de Topaz Originaliteitprijs 2011 gewonnen. Het team, dat bestaat uit een fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog, beleidsmedewerker ( tevens verpleegkundige) en een verzorgende, werkten een ‘een interactieve fietstocht door Leiden’ uit, bestemd voor mensen, die niet meer in staat zijn om zelf door de Sleutelstad te fietsen. Cliënten nemen plaats op een hometrainer of een gemotoriseerde zitfiets in een speciaal hiervoor ingerichte ruimte met een groot beeldscherm. Door met de pedalen van de fiets te trappen, start een route waarbij de cliënt als het ware dwars door de straatjes, over de bruggen, langs de kerken en langs andere mooie plekjes van Leiden kan fietsen en zelf de richting van de route kan bepalen. Alle bijbehorende geluiden zijn te beluisteren via een koptelefoon. Het idee is ontwikkeld door twee oud-studenten Master Media Technology van de Universiteit Leiden. Meer info: www.topaz.nl
(Foto PR v.l.n.r.: Ilona Zwaan – fysiotherapeut, Sietske van de Poel – ergotherapeut, Ineke van Boxtel – beleidsmedewerker en verpleegkundige en Edith Vrijbloed – psycholoog)

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×