Veilig spelen en leren in groene schoolomgeving

1

Aanstaande woensdag start een bijzonder project in een samenwerkingsverband tussen vijf Leidse basisscholen, de gemeente, Fonds 1818 en het Programma NME. Het project is opgezet om de basisscholen een veiligere en groenere omgeving te bieden. De officiële start vindt plaats op het schoolplein van de Dukdalf om 11.45 uur. De kinderen van drie scholen in de buurt doen samen met wethouder Frank de Wit, directeur Boudewijn de Blij (Fonds 1818) en procesmanager Tarsy Lössbroek (Programma NME) een eerste verbetering op het schoolplein van de Dukdalf door het vlechten van een wilgenhut. Op een naburig plein wordt een zogenaamd insectenhotel opgehangen. De acties worden gecombineerd met lessen over de natuur en het milieu. Ook het onderhoud aan het groen op en rond de schoolpleinen maakt deel uit van het educatieve programma.

Delen
Leiden Culinair

1 reactie

 1. Leuk!
  Onderhoud aan groen is mooie start.
  Met LeidenGoesNuts! gaan de komende maanden de Mors, Mare, Merenwijk, Kooi en de Hoven nog een stap verder; creëren van eetbare plukplekken in de openbare ruimte en op schoolpleinen.
  En kom eens kijken bij Tweemaster en Merendroom waar we al 2 Mozaiekbanken, zg. social sofa’s bouwden (1 boot en 1 krokodil).
  LeidenGoesNuts! en Le-Zi! (Leiden Zit!) ism Scherven brengen geluk van Zin&Zo maken Leiden mooier en brengen mensen in contact, met elkaar en de lokale natuur.
  LeidenGoesNuts! gaat Live op 23-3-2011. Met de door ROC ICT ontwikkelde LeidenGoesNuts! Layar.
  Desiree Rosier

Over de auteur

Je bent nu offline