Veilig spelen en leren in groene schoolomgeving

Aanstaande woensdag start een bijzonder project in een samenwerkingsverband tussen vijf Leidse basisscholen, de gemeente, Fonds 1818 en het Programma NME. Het project is opgezet om de basisscholen een veiligere en groenere omgeving te bieden. De officiële start vindt plaats op het schoolplein van de Dukdalf om 11.45 uur. De kinderen van drie scholen in de buurt doen samen met wethouder Frank de Wit, directeur Boudewijn de Blij (Fonds 1818) en procesmanager Tarsy Lössbroek (Programma NME) een eerste verbetering op het schoolplein van de Dukdalf door het vlechten van een wilgenhut. Op een naburig plein wordt een zogenaamd insectenhotel opgehangen. De acties worden gecombineerd met lessen over de natuur en het milieu. Ook het onderhoud aan het groen op en rond de schoolpleinen maakt deel uit van het educatieve programma.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×