Vragen LL over brom 150kV station Tennet

Leefbaar Leiden heeft het college vragen voorgelegd over een lage bromtoon veroorzaakt door een 150kV station van Tennet BV ter hoogte van de Molenstraat in Leiden-Noord. De bewoners van de huizen rond dat station zijn het geluid gaan horen sinds gestart is met de bouw van huizen op het voormalige slachthuis- en energieterrein en tussen de Nieuwe Koningstraat en Marnixstraat. Volgens Tennet is de amplitude van deze toon de afgelopen tijd niet toegenomen. LL vermoedt daarom dat het geluid van de toon door de bouw- en heiactiviteiten wordt versterkt. De partij wil van het college weten of bij de ontwikkeling van het Wijkontwikkelingsplan Leiden Noord rekening gehouden is met het bestaan van het 150kV station. Verder informeert de partij naar het bestaan van regelgeving betreffende uitgestraald geluid en magnetisme met betrekking tot woningen, en of als dat zo is, die regels ook zijn toegepast bij de ontwikkeling van dit plan. Tenslotte wil LL weten of het college Tennet kan sommeren het geluid weg te nemen, en zo niet, wat het college dan wel kan doen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×