Acht maanden inzamelen leverde Kika het mooie bedrag op van 10.000 euro. (Foto's: Emile van Aelst).

Mobieltjesactie voor Kika brengt 10.000 euro op

De afgelopen maanden waren twee Leidse ondernemers, Ronald Schenk en Stefan Maertens, druk in de weer met het inzamelen van overcomplete mobiele telefoons. Via de speciale website www.jeoudemobieldoetleven.nl riep het tweetal op om de oude telefoons in te leveren. De ingezamelde toestellen werden verkocht aan ReCell, een bedrijf dat de telefoons een tweede leven bezorgt. De opbrengst bedroeg maar liefst 10.000 euro. De Leidse wethouder Robbert Strijk overhandigde de cheque in Café Restaurant De Hollandsche Tuyn in Leiderdorp aan Kika (Kinderen met Kanker) ambassadeur Matthijs Plomp en Petra Smeekes, fondsenwerver van de Vereniging Vrienden van het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×