Een van de 22 portretten, foto: Ton Hendriks.

Ton Hendriks toont 22 portretten van ‘Straatkinderen Wereldwijd’

Onder de titel ‘Straatkinderen Wereldwijd’ is vanaf 6 februari een intrigerende foto-expositie te zien in Museum Volkenkunde. Fotograaf Ton Hendriks laat zien, dat ook deze kinderen de moeite waard zijn. Hendriks: “Straatkinderen lijden dubbel, meer dan armoede kwelt ze het gebrek aan aandacht. Het zijn kinderen, die geen kinderen kunnen zijn. Aan mij de taak, als fotograaf om te tonen dat zij gezien mogen worden.” In totaal maakte Hendriks een serie van 80 portretten in verschillende landen, zoals Ghana, Turkije, Bolivia, Brazilië, India, Roemenië, Mongolië, Zuid Afrika en Egypte. Een selectie van 22 portretten wordt tot 1 mei tentoongesteld bij Volkenkunde.

Voorafgaand aan de opening van de tentoonstelling geeft de fotograaf om 15.00 uur een lezing over zijn project.

De reizende tentoonstelling ‘Global Street Child’ maakt deel uit van een fotografieproject, gecombineerd met wetenschappelijke gegevens. Het verwijst naar de millenniumdoelstellingen, dat elk kind op de wereld in 2015 naar de basisschool moet kunnen gaan.

Meer info: www.volkenkunde.nl

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×