Eis: Negen jaar voor incestpleger

Een nu 48-jarige man uit Katwijk die zijn vier dochters over een periode van 16 jaar heeft misbruikt, moet van het OM negen jaar de cel in. Volgens de officier van justitie begon het misbruik van de vier dochters al toen zij heel jong waren. Het misbruik vond plaats als de vrouw van de verdachte niet thuis was of bij het naar bed brengen van de kinderen. Aan de ontucht kwam pas een einde toen de kinderen de puberteit bereikten en zich gingen verzetten. Tot die tijd was de verdachte er in geslaagd om zijn dochters te laten zwijgen. Hij deed dit onder meer door hen jarenlang te laten leven met angst- en schuldgevoelens. Zo manipuleerde hij de meisjes door te zeggen dat hij naar de gevangenis zou moeten als zij zouden praten.

De officier van justitie neemt het de verdachte zeer kwalijk dat hij de familie- en vertrouwensband die hij had met zijn slachtoffers, heeft gebruikt om ontucht met hen te plegen. De kinderen zijn jarenlang blootgesteld aan een traumatische incestsituatie en hebben het hier in hun dagelijkse leven heel moeilijk mee.

De rechtbank doet op 7 maart uitspraak.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×