'Roze netwerkborrel', foto: PR.

“Herken de homo?” lezing bij Universiteit Leiden

Of je aan iemand kunt zien, of hij of zij homo is, wordt besproken in een interessante lezing, die aanstaande vrijdag wordt gehouden bij de Universiteit Leiden. Lorenza Colzato, universitair docent cognitieve psychologie aan deze universiteit, deed onderzoek naar dit fenomeen. Zij ontdekte dat homoseksuelen beter dan heteroseksuelen in staat zijn om in te schatten wat iemands geaardheid is. Hebben zij de ‘gaydar’, het zesde zintuig, waar homo’s al tijden op vertrouwen om elkaar te herkennen?

De lezing wordt gehouden in het Academiegebouw en is de aftrap van een serie lezingen rondom het thema homoseksualiteit, georganiseerd door de netwerkorganisatie ‘Leidsche Ganymedes Borrel’. De lezing begint om 17.30 uur en de toegang is gratis. Na afloop kan er vanaf ongeveer 18.00 uur nagepraat worden tijdens de borrel.

Meer info: www.de-lgb.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×