Directeur Paul Brandjes van Volker Wessels De Raad gelooft nog heilig in zijn plannen voor het Huis van de Sport. (foto: Chris de Waard).

Volker Wessels De Raad Bouw presenteert plannen Huis van de Sport

Tijdens de aanbestedingsprocedure moesten ze in de tas blijven. De plannen die de combinatie Volker Wessels Vastgoed en De Raad Bouw had gemaakt voor het Huis van de Sport in de Mors. Dat zou pas in een later stadium aan de orde komen, maar zover kwam het niet meer, omdat het Leidse college besloot de stekker uit het plan te trekken. Op het stadhuis werd gevreest voor een tekort van vele tientallen miljoenen euro’s. Uit onvrede met de hele gang van zaken presenteerde directeur Paul Brandjes zijn plannen gisteravond aan Leidse sportbestuurders en politici. Die laatsen hebben het afblazen van het sporthuis vanavond op de agenda staan.

Brandjes presenteerde samen met architect RenĂ© Marey van het Haagse bureau KOW de plannen voor een complex met een groot ‘sportpaleis’ waar ook topsport mogelijk is, ‘opgetilde’ voetbalvelden met daaronder 1500 parkeerplaatsen op maaiveld met aan de randen plek voor clubhuizen, woningen, appartementen, sportgerelateerde voorzieningen, een zijarm vanaf de Rijn naar een binnenhaven met ligplaatsen omringd door statige herenhuizen en als klap op de vuurpijl een reusachtige kabelbaan die het Huis van de Sport ook door de lucht bereikbaar moet maken. Onderaan de streep denkt Brandjes ruim 560.000 euro over te houden op het plan van zo’n 67 miljoen. Risico’s voor de gemeente zijn volgens hem prima af te dekken met contracten.

Leiden Sport huisvandesport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×