Grafiek: Provincie Zuid-Holland.

Voorlopige uitslag heel Zuid-Holland

De VVD is in de Provinciale Staten van Zuid-Holland de grootste partij geworden, dat is gebaseerd op de tellingen van donderdagochtend van het ANP. De uitslagen zijn per gemeente online te bekijken. Op verkiezingen.zuid-holland.nl staat naast de uitslag ook een zetelverdeling. In totaal zijn er 55 zetels te verdelen. Het opkomstpercentage in Zuid-Holland is 53,8 procent. Op 8 maart worden de definitieve uitslagen bekend gemaakt. De huidige coalitie van VVD, PvdA, CDA en SGP verliest zeven zetels, maar behoudt wel de meerderheid. Dat verlies is in zijn geheel toe te schrijven aan het CDA dat van 13 naar 6 zetels gaat.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×