PvdD tegen inzet valken bij meeuwenoverlast

De Partij voor de Dieren vindt het een slecht plan als de gemeente een valkenier inzet om in Leiden meeuwen te verjagen. De gemeente trekt voor de komende vier jaar maar liefst 640.000 euro uit voor de inzet van valkeniers. De PvdD vindt dat niet alleen zonde van het geld, het effect is slechts tijdelijk, ook maakt de partij zich zorgen over het welzijn van de valken. Zo stelt de partij dat het houden van roofvogels slecht is voor het welzijn van de roofvogels. Ook stimuleert de inzet van valken de kweek, handel en vangst van de roofvogels.

De inzet van mechnische valken is beter voor het het dierenwelzijn van de roofvogels, maar ook veel kostbaarder. De gemeente overweegt wel om daar in de toekomst gebruik van te maken. Het bedrijf Bird Raptor uit Spanje ontwikkelde zo’n valk. Die wordt bijvorbeeld ingezet om vogels te verjagen bij vliegvelden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×