Lijsttrekker Floor Vermeulen (links) van de VVD Zuid-Holland is vanmorgen meteen met de overige lijstrekkers om tafel gegaan. De komende periode moet duidelijk worden welke partijen samen een coalitie gaan vormen. (Archieffoto: Chris de Waard).

VVD Zuid-Holland start verkennende gesprekken over collegevorming

Als grootste partij in Zuid-Holland heeft de VVD vanmorgen de gesprekken geopend met de andere partijen in Provinciale Staten om te kijken met wie het beste een coalitie kan worden gevormd. In dat eerste gesprek is met de anderen vooral gesproken over de te volgen procedure bij de komende informatieperiode. Morgen komen de partijen opnieuw bijeen nadat ze met hun achterban hebben overlegd. Als op 8 maart de definitieve uitslag bekend is, wordt ook duidelijk welke kandidaten met voorkeursstemmen een zetel hebben gehaald in Provinciale Staten.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×