Geen wijzigingen bij definitieve uitslag verkiezingen

De Provincie Zuid-Holland heeft vanmiddag de definitieve uitslag bekend gemaakt van de statenverkiezingen van 2 maart. Deze officiële uitslag wijkt niet af van de voorlopige cijfers die eerder bekend werden gemaakt. Wel zijn er nog wat nadere cijfers gepresenteerd. Zo blijkt bijvoorbeeld dat de opkomst in Oegstgeest het hoogste was van de hele pronvincie: 70,8%. Het opkomstpercentage in de hele provincie lag met 53,9% iets lager dan het landelijke gemiddelde van 55,9%.

Alle gekozen statenleden worden op 17 maart beëdigd. Op 23 mei kiezen zij op hun beurt de leden van de Eerste Kamer. Op 25 mei wordt de nieuwe samenstelling van de Eerste Kamer bekendgemaakt door de Kiesraad.

In Zuid-Holland werden drie kandidaat statenleden met voorkeurstemmen gekozen. Het gaat om de PvdA kandidaten Bahattin Erbas (Kwintsheul) en Rawa Hassan (Rotterdam) en de SP kandidate Esther Zwaan (Rotterdam).

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×