Beste leerbedrijf 2010 komt uit Leiden

BURGY Bouwbedrijf uit Leiden is vorige week gekozen tot ‘Beste Leerbedrijf van Nederland in 2010’. De twee andere genomineerden waren Laboratorium MSD in Oss en Paree b.v. Elektro-Telecom in ‘s-Heerenhoek. In het bijzijn van Prinses Máxima maakte minister Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart (OCW) in de H.H. Laurentius & Elisabethkathedraal in Rotterdam de namen van de winnaars bekend. Colo, de vereniging van samenwerkende kenniscentra, organiseert de prijsuitreiking. “Deze winnaars leggen eer in hun vakmanschap en zijn een inspiratiebron voor mbo’ers en andere leerbedrijven,” aldus de minister.

BURGY Bouwbedrijf is voorgedragen door kenniscentrum Fundeon. Volgens de jury onderscheidt het bedrijf zich omdat iedereen er graag met stagiairs werkt en dat ingebakken zit in de cultuur. “Passie, bedrijfstrots, gedrevenheid én vakmanschap maken dit bedrijf tot een waardige ambassadeur,” zo luidt het juryrapport.

Directeur Kasper Burgy is ‘apetrots’ op de prijs: “Vooral op mijn mensen. Leren zit bij ons in de genen. Het leven is alleen maar leuk als je telkens blijft leren. Je bent nooit uitgeleerd zeggen onze jongens. En dat betreft niet alleen de leerlingen maar ons voltallige personeel. Voor je een goede restauratietimmerman bent, ben je zo tien jaar verder. Het vakmanschap van onze medewerkers is dan ook van onschatbare waarde. Dat dragen we heel bewust over op telkens een nieuwe generatie.”

Naast de prijs voor Beste Leerbedrijf waren er

Met de prijzen willen de kenniscentra en het ministerie van OCW aandacht voor de belangrijke rol van de 223.000 erkende leerbedrijven met hun praktijkopleiders. Zo nemen leerbedrijven gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de circa 500.000 mbo-ers voor hun rekening via stageplekken en leerbanen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×