Triest record voor draaideurcrimineel

Een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een ISD-maatregel van twee jaar. Zo’n ‘Inrichting Stelselmatige Daders‘ kan voor miximaal zo’n periode worden opgelegd aan veelplegers, zodat ze in ieder geval een tijd uit de roulatie zijn en de overlast die ze veroorzaken afneemt. De man om wie het in dit geval gaat, kreeg maandag voor de derde keer zo’n ISD-maatregel opgelegd. Dat is nog nooit eerder voorgekomen. De man stond maandag terecht voor een serie delicten die hij in Leiden pleegde. Het gaat om twee winkeldiefstallen, een inbraak bij een bedrijf, een mislukte scooterdiefstal en de bedreiging van een agent.

Dan man is sinds zijn 16e al meer dan 50 keer veroordeeld voor in totaal 135 zaken; voornamelijk diefstallen. Hij verdwijnt nu opnieuw voor twee jaar achter de tralies waar hij zijn zonden kan overdenken en kan werken aan zijn problemen. Daders kunnen overigens niet worden gedwongen om aan een behandeling mee te werken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×