Vanmorgen kreeg de pers een rondleiding door de tunnelbuis in aanbouw. Over een jaar is het doorgaande verkeer onder de grond verdwenen. Met op- en afritten wordt het bestemmingsverkeer voor Leiden Noord afgewikkeld. Het duurt nog tot begin 2013 voordat ook die werkzaamheden zijn afgerond. (Foto's: Chris de Waard).

Bouw Kooitunnel loopt voor op schema

De Kooitunnel en het Zwarte Padviaduct. Dat worden de officiële namen van de 150 meter lange tunnel en de overkluizing van de Willem de Zwijgerlaan ter hoogte van de Marnixstraat. De werkzaamheden vorderen gestaag en lopen zelfs een half jaar voor op het oorspronkelijke schema. Begin volgend jaar wordt de hoofdrijbaan al opengesteld voor het wegverkeer en is het grootste leed geleden. Tot het zover is moeten automobilisten de komende periode wel rekening houden met veel overlast. De gemeente adviseert dan ook om de Willem de Zwijgerlaan de komende tijd zoveel mogelijk te mijden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×