Winkeldieven lopen in armen politie

De politie heeft woensdag vier winkeldieven aangehouden. Twee van hen liepen regelrecht in de armen van agenten. Rond 13.00 uur zette beveiligingspersoneel de achtervolging in op een man en een vrouw die spullen hadden gestolen uit een winkel aan de Haarlemmerstraat. De beveiligers zagen hoe de twee naar een auto op de Kaasmarkt liepen en de buit daar in legden. Daarna liepen de dieven door, richting Pelikaanstraat. De gewaarschuwde politie kon de 18-jarige vrouw en 28-jarige man, beide zonder vaste woon- of verblijfplaats, vervolgens aanhouden. Omdat het tweetal geen autosleutels bij zich had, vermoedden de agenten dat er meer mensen bij de diefstal betrokken waren. Ze gingen dus bij de auto posten, en met succes. Na een tijdje kwamen er een 24-jarige vrouw en een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats bij de auto aan. Ook zij werden aangehouden. In de auto werd een geprepareerde tas gevonden waarin gestolen spullen uit twee winkels zaten. De politie maakt proces-verbaal tegen de vier op.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×