Discussieavond Leidse pleinen

Het Stadslab en Rijnlands Architectuur Platform (RAP) organiseren woensdag een discussieavond over het belang en de betekenis van de Leidse pleinen. De bijeenkomst begint met een uitgebreide toelichting over het belang en de betekenis van pleinen door Radboud Engbersen van de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting, gevolgd door een debat waarin Remko Slavenburg, stedenbouwkundige van de gemeente Leiden, als co-referent zal optreden. 

Openbare ruimten zoals pleinen bepalen in steden de ruimte voor het stedelijk leven, van feesten tot buurtbarbecues. Een levendige stad heeft pleinen die vaak en voor veel doelen gebruikt worden. Omdat pleinen van zo’n groot belang zijn voor de stad en Leiden op dat punt verbetering kan gebruiken, is binnen het Stadslab vorig jaar een pleinengroep opgericht. Ook komt er in de herfst een boek waarin 60 pleinen binnen de singels, uitgebreid beschreven worden.

De discussieavond duurt van 20.00 tot 22.30 uur en vindt plaats op de eerste etage van het Scheltemacomplex. Deelname is gratis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×