Boerhaave debat Lekenrechtspraak

Op donderdag 28 april organiseert Museum Boerhaave samen met Hoe?Zo! Radio het vijfde Boerhaave Debat. Juriste en sociaal-wetenschapper Marijke Malsch, wetenschapsfilosoof Ton Derksen en een aantal andere onderzoekers, gaan met elkaar en het publiek in debat over de rol van burgers in de rechtspraak. In de meeste landen is het vanzelfsprekend dat `gewone burgers’ deelnemen aan de rechtspraak. In Nederland is lekenrechtspraak nog nooit serieus overwogen. Het Boerhaave Debat vindt maandelijks plaats in de discussiearena van het Anatomisch Theater van het museum en wordt uitgezonden door het radioprogramma Hoe?Zo!. Dit debat vindt plaats op donderdag 28 april tussen 20.00 en 21.00 uur en wordt live uitgezonden op Radio 5. Op www.museumboerhaave.nl staat meer informatie.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×