Een van de teruggevonden schriftjes, foto Volkenkunde.

Opruiming bibliotheek Volkenkunde leidt tot bijzondere vondst

Dat opruimen nuttig kan zijn, bewijst Museum Volkenkunde. Tijdens een opruimactie in de museumbibliotheek, doken Unieke manuscripten over Suriname op. In de in 1908 geschreven manuscripten wordt de mysterieuze geesteswereld van de Kari’na Indianen, uit Suriname beschreven en getekend. De documenten zijn gemaakt door de Surinaamse broers Penard met behulp van medicijnmannen. Het was de bedoeling om de manuscripten uit te geven als encyclopedie. Daar is het nooit van gekomen. De manuscripten zijn voor de hedendaagse Indianen van groot belang. Veel kennis over hun cultuur is in de loop van de tijd verloren gegaan. Ook voor Volkenkunde is de vondst zeer welkom. De documenten vormden de ontbrekende schakel in de collectie Penard, die nu eindelijk compleet is en verder bestaat uit een aantal schriften en voorwerpen.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×