(Foto: PR.)

“Kies met Pasen voor vrij ei”

De Partij voor de Dieren Zuid-Holland vraagt het winkelend publiek om met Pasen voor diervriendelijke producten te kiezen. Onder het motto: “Kies met Pasen voor vrij ei” wordt op 22 april geflyerd in de Leidse binnenstad. Op de flyers worden codes aangegeven voor de échte vrije eieren. “Veel mensen denken met scharreleieren een goed product te kopen, maar uit het oogpunt van dierenwelzijn zijn het de slechtste eieren die in Nederland verkocht worden. De term scharrelei is erg misleidend.” aldus Marit de Waard, voorzitter PvdD Zuid-Holland. “Veel consumenten weten niet dat bij scharrelkippen de snavel wordt afgeknipt, dat ze nauwelijks meer dan een A-4tje ruimte hebben en niet naar buiten kunnen. Scharrelen kunnen deze kippen dus nauwelijks.” Volgens de partij worden met Pasen zo’n 30 miljoen eieren, al dan niet geverfd, geconsumeerd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×