De aanlegsteiger van Dok2 is volgens de gemeente te groot en moet weg. Imiddels duikelen Leidse politici over elkaar heen om voor het behoud ervan te pleiten. (Archieffoto: Chris de Waard).

Aanlegsteiger Dok2 moet (niet) weg

Dit voorjaar opende CDA-fractievoorzitter Patrick Meijer de aanlegsteiger van restaurant Dok2 aan het Havenplein. De vergunningen waren nog niet helemaal rond, maar omdat eigenaar Hoessein Guizouni al 2,5 jaar bezig was om de papierwinkel bij de gemeente rond te krijgen, vond Meijer dat hij met een officiële opening wel wat druk op de ketel kon zetten. Het kwam hem in de eerstvolgende raadsvergadering op een reprimande van de burgemeester te staan. Nu, maanden later, blijkt de gemeente alsnog van mening dat de aanlegsteiger moet verdwijnen. Gasten zijn een handtekeningenactie gestart om de steiger te behouden.

Of de steiger inderdaad moet verdwijnen is inmiddels maar de vraag. In reactie op ons twitter-bericht eerder vandaag over deze kwestie hebben verschillende fracties en het halve college al laten weten dat de aanlegsteiger moet blijven.

PvdA-fractievoorzitter Henny Keereweer wil de steiger het liefst direct legaliseren en ook VVD-wethouder Pieter van Woensel is stellig in zijn uitspraken: “Niets ervan, steiger moet gewoon blijven liggen. Wordt opgelost. Veel te mooi op die plek. Geniet van de zon.” Ook zijn CDA-collega Jan-Jaap de Haan wil dat de steiger blijft liggen.

Leiden dok2steiger hoess


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×