Roos van Gelderen en Aad van der Luit op bezoek bij Topaz Overrhyn

Vandaag ontving verpleeg- en behandelcentrum Topaz Overrhyn wethouder Roos van Gelderen en gemeenteraadslid Aad van der Luit. Topaz Overrhyn is de eerste van de zeven huizen van Topaz waar gestart wordt met de afbouw van vrijheidsbeperkende maatregelen onder het motto van de speciale themaweek: ‘Non-fixatie: naar Vrijheid in beweging’. Uit onderzoek en uit de dagelijkse praktijk van de zorg is gebleken, dat ook goede zorg verleend kan worden zonder ‘onrustbanden’ of andere vrijheidsbeperkende maatregelen. De zogenaamde Zweedse banden, die de patiënten voorheen in ‘onhandelbare situaties’ aan hun bed kluisterden, worden symbolisch omgetoverd tot kleine kunstwerkjes door de bewoners en staan hiermee symbool voor de nieuwe vrijheid. Van Gelderen en Van der Luit bewonderden het artistieke resultaat.
(Roos van Gelderen kijkt goedkeurend toe, foto: PR.)

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×