Volgende week woensdag wordt het nieuwe college van Gedeputeerde Staten geïnstalleerd. V.l.n.r. Rik Janssen (SP), Liesbeth Spies (CDA), Rogier van der Sande (VVD), Ingrid de Bondt (VVD) en Han Weber (D66). (Foto: Chris de Waard).

Provincieakkoord: RGL over bestaand spoor, geen Churchill Avenue

De RijnGouwelijn gaat als kwartiersdienst van Gouda over bestaand spoor naar Leiden rijden. Vanaf station Leiden Centraal komt en vertrambare busverbinding naar de kust. De RijnlandRoute gaat niet ondertunneld via de Dr. Lelylaan en de Churchilllaan, maar langs de Stevenshof en door Voorschoten. Dat zijn de voor Leiden belangrijkste afspraken uit het coalitieakkoord tussen VVD, CDA, D66 en SP dat zojuist is gepresenteerd op het Provinciehuis in Den Haag. Ook de aanleg van de Ringweg Oost is onzeker geworden. Nu de RGL niet door het centrum gaat rijden, is de urgentie voor de aanleg volgens de provincie verdwenen.

Advertentie

Leiden Politiek Regio ps2011 ps2015


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×