Kinderlezing ‘Bestaat gezond vet eten?’

Kinderen die meer willen weten over gezond eten en vet, zijn Op zondag 22 mei welkom bij Corpus in Oegstgeest. Hier wordt ’s middags de interactieve kinderlezing `Bestaat gezond vet eten?’ gehouden. Doel van deze lezing is kinderen tussen 8 en 12 jaar bewuster te maken van de vetten en andere voedingsstoffen in hun voeding.

De middag begint om 13.30 uur in het Penthouse, waar limonade, koffie, thee en gezonde koekjes klaarstaan. Om 14.00 uur begint de lezing. Gastspreker Ko Willems van Dijk van het LUMC, vertelt op een educatieve wijze over de functie van eten, de weg die eten aflegt in het lichaam en de functie van eiwitten, koolhydraten en vetten. De kinderen kunnen proeven welke koekjes lekkerder zijn: koekjes gemaakt van vloeibaar vet of van vast vet. Er zal in groepjes een opdracht worden gedaan waarbij voedingsmiddelen verdeeld worden op basis van het aantal eiwitten, koolhydraten en vetten. Ook kunnen de kinderen met behulp van een proefje zien of vet oplosbaar is en wat daar voor nodig is. Na afloop van de lezing ontvangen alle aanwezigen een certificaat. 

De kinderlezing is een initiatief van CORPUS `reis door de mens’, ZonMw en Savant Learning Partners. Deelname kost €2,50 per persoon. Wie ook het museum bezoekt, kan de lezing op vertoon van het entreekaartje gratis bijwonen. Reserveren kan via marketing@corpusexperience.nl.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×