Leidse binnenstad krijgt derde ster Keurmerk Veilig Ondernemen

De binnenstad van Leiden krijgt woensdag de derde ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). “Leiden loopt met het verkrijgen van de ster qua veiligheid landelijk voorop,” zo laat centrummanager Joost Bleijie weten. Burgemeester Lenferink zal de ster woensdag om 18.00 uur in ontvangst nemen bij V&D aan de Aalmarkt. “Een supergoed resultaat,” vindt Bleijie het behalen van de derde ster: “We zijn met direct betrokkenen in de werkgroep Winkelcriminaliteit lang bezig geweest om de derde ster te bemachtigen. Die samenwerking heeft dus gewerkt. We hebben nu een nog veiliger winkelgebied.”

De derde ster is in de wacht gesleept door de aan het Centrummanagement Leiden verbonden werkgroep Winkelcriminaliteit. In deze werkgroep, waarin het Centrummanagement, Politie, Gemeente, Brandweer, Hoofd Bedrijfschap Detailhandel, Kamer van Koophandel, Raad Nederlandse Detailhandel en de winkeliersverenigingen Haarlemmerstraat, Breestraat en Hartje Stad samenwerken, is in de afgelopen jaren druk gewerkt aan het veiliger maken van de Leidse binnenstad.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×