Boete voortaan online betalen

Snelheids- en roodlichtovertredingen die door camera’s zijn vastgelegd kunnen in Hollands Midden voortaan online worden opgevraagd. Wie een boete heeft gekregen kan met DigiD inloggen op de website mijnpolitie.nl en daar alle informatie over de bekeuring opvragen. Van het tijdstip en de exacte lokatie van de overtreding tot het certificaat van de technische training die de bekeurende politieambtenaar heeft gevolgd om de flitsapparatuur rechtsgeldig te mogen bedienen. Ook kan de boete direct online worden voldaan via iDeal. De politie hoopt dat het aantal bezwaarschriften door de service daalt, omdat mensen kunnen nu zelf kunnen controleren of de boete terecht is gegeven.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×