Teddy Bear Hospital bij LUMC

Zo’n 900 kleuters brengen deze week een bezoek aan het LUMC. Niet omdat ze zelf ziek zijn, maar omdat ze met hun knuffeldier op bezoek gaan bij de berenarts.

Het Teddy Bear Hospital is een jaarlijks terugkerende activiteit, waaraan naast Leidse en Oegstgeestse basisscholen, ongeveer 200 geneeskundestudenten deelnemen. Voor die studenten is de omgang met kinderen een leerzame ervaring. De kinderen zelf, leren dat een bezoek aan het ziekenhuis helemaal niet eng hoeft te zijn. De kinderen kunnen zelf bedenken wat er met hun knuffel aan de hand is. De huisartsen zullen in een vraaggesprek met de kleuter achterhalen wat er mis is met het troeteldier. Daarna wordt de knuffel doorverwezen naar een chirurg,radioloog of gipsmeester. Tot slot komt de kleuter met zijn knuffel langs de apotheek waar er een geneesmiddel klaar ligt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×