Foutgeparkeerde fietsen die de gemeente weghaalt bij het station zijn binnenkort via internet terug te vinden. (Archieffoto: Chris de Waard).

Foute fietsen binnenkort online

Fietsen die verwijderd zijn uit het centraal stationsgebied in Leiden worden binnenkort op internet gezet. Mensen kunnen dan makkelijk nagaan of hun fiets is verdwenen of door de gemeente is meegenomen omdat het rijwiel buiten de rekken was gestald. In de gemeentelijke fietsopslag op industrieterrein de Waard worden de fietsen drie maanden bewaard. Meldt zich geen eigenaar dan verkassen ze naar de buren, het kringloopbedrijf, waar ze tweedehands worden verkocht.

Via een speciale website is het straks mogelijk om fietsen zoeken op datum van verwijdering en merk. De fiets is een dag na de verwijdering met foto te vinden op de website. Is een fiets door de rechtmatige eigenaar opgehaald, dan wordt deze binnen een dag van de site verwijderd.

De fietswebsite komt naar verwachting eind mei of begin juni online via www.fffw-leiden.nl (van fiets fout = fiets weg). De kosten voor het ophalen van fietsen uit de fietsopslag bedragen 26 euro.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×