Zo'n 6000 mensen genoten tijdens koninginnedag van City Moves op de Garenmarkt. Ze werden daar volgens metingen van de milieudienst blootgesteld aan teveel decibellen. (Archieffoto: Chris de Waard).

Milieudienst legt forse boetes op tijdens koninginnedag

Niet Armin van Buuren maar het organiserende City Moves kreeg op Koninginnedag in Leiden een boete opgelegd van 2000 euro. Datzelfde lot onderging City Hall dat bij het Stadhuisplein buitenmuziek had geregeld.

Volgens een woordvoerder van de Milieudienst West-Holland ging het bij City Moves op de Garenmarkt niet om een overtreding tijdens het optreden van Armin van Buuren, maar stond de muziek bij één van de andere dj’s te hard. Vervolgens werd een dwangsom opgelegd van 2000 euro. Doordat bij een volgende meting opnieuw werd geconstateerd dat er teveel decibellen werden geproduceerd, is die dwangsom verbeurd. Dat betekent dat het organiserende Alda Events wel degelijk moet betalen.

Leiden armin


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×