Enkele honderden mensen zagen vanmiddag wat de voorlaatste wedstrijd in de play-offs zou worden op een groot scherm in de Vijf Meihal. Morgenmiddag zit de uitverkochte hal tot de nok toe gevuld met vooral ZZ Leiden supporters voor de allesbeslissende finalewedstrijd. De game wordt door de NOS live uitgezonden. (Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Zondag ontknoping spannende basketbal play-offs

Zorg en Zekerheid Leiden is er vanmiddag in Groningen niet in geslaagd de landstitel te veroveren. De Leidenaren verloren met 63-57 van GasTerra Flames en dus is de tussenstand in de play-offs nu 3-3. Morgenmiddag is de herkansing. Dan wordt vanaf 15.30 uur de laatste wedstrijd om het kampioenschap gespeeld in een uitverkochte Vijf Meihal. Als ZZ Leiden dan wint, volgt om 20.00 uur de huldiging op het Stadhuisplein door sportwethouder Frank de Wit. Mensen die de wedstrijd willen zien, zullen dat via de NOS-uitzendingen op Nederland 1 moeten doen. De kaartjes waren vanmiddag binnen drie kwartier uitverkocht. Om te voorkomen dat de servers zouden bezwijken onder de enorme belangstelling voor de kaarten, werden ze uitsluitend aan de kassa van de Vijf Meihal verkocht.

Lang niet iedereen die na de wedstrijd richting Vijf Meihal ging voor de felbegeerde kaartjes, kreeg die ook daadwerkelijk te pakken. Al snel vormde zich een enorme rij die van de kassa via de sporthal tot aan het parkeerterrein achter de hal stond. Niet iedereen in de rij was kennelijk even sportief, want inmiddels zijn ook de eerste kaartjes voor zo’n drie keer de prijs op Marktplaats verschenen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×