Leidenaar Bob Hansen wil op 9 juni voor de eerste keer de Alpe d'Huez bedwingen. Met en groep vrienden zamelt hij daarmee geld op voor de stichting Alpe d'HuZes die daarmee kankeronderzoek bekostigt.

Business Club Leiden doneert 12.500 aan kankeronderzoek

De Business Club Leiden heeft onder haar leden, ondernemers uit Leiden, 12.500 euro ingezameld voor de stichting Alpe d’HuZes. Leidenaar Bob Hansen zet zich in voor de stichting die door fietsers te mobiliseren de Alpe d’Huez te beklimmen, geld inzamelt om verschillende onderzoeken naar kanker te kunnen bekostigen. De stichting Alpe d’HuZes is opgericht met als doel de onmacht die door kanker ontstaat, om te zetten in kracht. Hansen: “Dit doen we door met zoveel mogelijk mensen steeds weer de grenzen van het mogelijke te verleggen.”

Hansen vertelde tijdens zijn presentatie bij de Business Club Leiden dat hij bij de st. Alpe d’HuZes terecht kwam als stagiaire. Inmiddels is hij er als vrijwilliger, coördinator en sinds dit jaar ook actief deelnemer die zich inzet om gelden te verzamelen. Zelf is Hansen enkele jaren geleden op 18-jarige leeftijd onverwachts geconfronteerd met kanker, een strijd die hij vol doorzettingsvermogen en vertrouwen is aangegaan met veel steun van zijn omgeving. Hansens droom is dan ook te kunnen zeggen dat kanker een chronische ziekte is en geen dodelijke en dat mensen goed, gelukkig en gezond kunnen leven met kanker. “Dit kan ik niet alleen, er is veel geld voor nodig om onderzoek te kunnen financieren. Maar ik ben ervan overtuigd dat als iedereen zich inspant om dit doel te verwezenlijken we binnen nu en 10 jaar daadwerkelijk kunnen zeggen dat kanker een chronische ziekte is.”

Dit jaar fiets Hansen zelf mee als deelnemer: “Ik fiets samen met een team van vrienden die afgrijselijke berg op. Op 9 juni zal ik de berg één of twee keer opfietsen. De reden hiervoor is dat ik als ‘coördinator Finish’ helaas niet in de gelegenheid ben om lang afwezig te zijn op deze prachtige dag. Voor mijn actie ben ik genoodzaakt om een bepaald geldbedrag bij elkaar te fietsen. Ik ben daarom op zoek naar personen of bedrijven die mij financieel willen steunen in mijn actie.”

De BCL heeft daar gehoor aan gegeven en wenst Hansen en zijn medefietsers in juni veel succes toe, onder het motto: “Alleen een dwaas blaast tegen de wind in, maar met zijn allen veranderen we zijn richting.” Meer informatie over Bob zijn actie staat op
//deelnemers.alpe-dhuzes.nl/acties/bobhansen/bob-hansen/

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×