Kamer van Koophandel sluit balies regiokantoren

Per 1 juli sluiten de balies van de regiokantoren van de Kamer van Koophandel in Lisse, Alphen aan den Rijn, Zoetermeer en Naaldwijk. De komende maand is een bezoek aan die kantoren alleen mogelijk op afspraak. Met de maatregel wil de KvK bezuinigen, bovendien worden steeds meer baliefuncties inmiddels online afgehandeld. Vorig jaar daalde het baliebezoek met zo’n 10.000 mensen. Toch waren het er altijd nog 62.603. Ondernemers kunnen na 1 juli alleen nog in Den Haag, Leiden en Delft terecht voor zaken als het opvragen van informatie uit het handelsregister of het doorgeven van gewijzigde gegevens.

Directeur Gert Zandsteeg van KvK Den Haag benadrukt dat de KvK niet uit de rego verdwijnt. “Onze medewerkers blijven zich ter plaatse inzetten voor de ondernemers in de regio. Denk aan activiteiten waarmee we het ondernemersklimaat stimuleren, bijvoorbeeld het in kaart brengen van de behoefte van ondernemers in het gebied, het benaderen en bij elkaar brengen van relevante partijen en bijvorbeeld advisering over het verwerven van draagvlak bij gemeentes.”

Een woordvoerder van de KvK sluit niet uit dat de regiokantoren in de loop van dit of volgend jaar wel verhuizen. Door het wegvallen van de baliefunctie, is minder ruimte nodig. Het is wel de bedoeling om zoveel mogelijk binnen dezelfde gemeente te verhuizen.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×