Nieuwe spelers naar De Zijl Zwemsport

De Zijl Zwemsport krijgt komend seizoen versterking van een aantal nieuwe spelers. Zo zullen Michael Bach en Serge Wennen voor de hoofdklasse club gaan spelen. Beide spelers zijn afkomstig van HZ Zian en spelen met deze vereniging al jaren op het hoogste niveau. Naast de komst van deze routiniers zijn er meerdere jonge talentvolle spelers die zich aangesloten hebben bij de selectie van De Zijl Zwemsport. De uit Bodegraven afkomstige Daan Samson (19), Rik Semijn (19) afkomstig van PSV, Mark van Veen (18) van AZC, Omar Qachach (22), Jasper Stam (20) en de broers Daan (20) en Koen Heiden (17) allen afkomstig van HZ Zian.

Trainer Jacob Spijker is erg tevreden over deze versterkingen: “Met de komst van Michael Bach en Serge Wennen hebben we een ploeg waarmee we bij de eerste zes kunnen eindigen. Voor deze jongens is het aantrekkelijk om in een gemotiveerd team te gaan spelen, dat goede resultaten neerzet tegen de topploegen. Ik verwacht dat we met deze geroutineerde en fysiek sterke spelers nog beter gaan presteren.”

Het tweede team van De Zijl Zwemsport is gepromoveerd naar de eerste klasse. Spijker: “Voor de nieuwe jonge aanwinsten die zich bij onze vereniging gaan voegen, is het belangrijk dat ze op hoog niveau ervaring kunnen opdoen. De Zijl Zwemsport investeert al jaren in talentontwikkeling en dit seizoen zal er in samenwerking met Koen Plasmeijer, nieuwe trainer van de damesselectie, extra trainingsfaciliteiten worden ingepast. Jeugdspelers, zowel dames als heren, krijgen de aandacht en mogelijkheden waardoor ze zich goed kunnen ontwikkelen en daardoor gemakkelijk door kunnen groeien naar de hoofdklasse. De Zijl Zwemsport werkt continue aan de ambitie om een regiofunctie voor talentontwikkeling te vervullen.”

Leiden Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×