Eerste ondergrondse wijkcontainers komen er aan

D’Oude Morsch, het buurtje tussen het Galgewater, de Beestenmarkt en de Morspoort, krijgt als eerste wijk in Leiden ondergrondse vuilcontainers. De gemeente heeft een locatieonderzoek in die buurt afgerond en begint nog deze maand met de eerste werkzaamheden. Dat meldde withouder Frank de Wit gisteravond tijdens de vergadering van de raadscommissie Leefbaarheid & Bereikbaarheid. Met de 640.000 euro die de gemeente eerder wilde uitgeven aan een valkanier om meeuwen te verjagen wordt nu versneld een locatieonderzoek in de rest van het centrum gedaan. De Wit: “We wisten dat het moeilijk zou worden om geschikte plekken voor de containers te vinden. Met name in d’Oude Morsch. Dat is ook wel gebleken, maar als het daar lukt, lukt het overal.” Problemen waar de gemeente tegenaan loopt zijn de vele kabels in de grond en ruimtegebrek boven de grond. Voor de ondergrondse containers zal hier en daar dan ook een boom of parkeerplek moeten sneuvelen.

Na de zomer hoopt De Wit een plan klaar te hebben voor het hele centrum. In september moet dan duidelijk zijn waar de containers precies komen. Ze zullen in elk geval niet voor alle bewoners beschikbaar komen, zo weet hij nu al. Soms het het namelijk echt onmogelijk om een cointainer in te graven binnen een redelijke afstand van bepaalde woningen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×