Vorig jaar werden De Stamgasten weer eens nummer 1 in de categorie particulieren tijdens de 25 editie van de Peurbakkentocht. (Archieffoto: Chris de Waard).

Peurbakkentocht gaat inschrijfgeld rekenen

Deelnemers aan de Peurbakkentocht kregen vandaag slecht nieuws. De organisatie van de Lakenfeesten gaat vanaf dit jaar 100 euro inschrijfgeld rekenen. Vooral voor de particuliere deelnemers komt dat hard aan. Ze steken vaak al veel tijd en geld in het optuigen van hun peurbak en vrezen dat door die extra kosten deelname lastig wordt. Deelnemer van het eerste uur, Ruud Poelijoe van De Stamgasten, vindt het in elk geval een naar bericht: “Ik vraag me af of de Peurbakkentocht nog op te brengen is voor de Stamgasten, want in ons geval gaat er eigenlijk elk jaar al aardig wat geld in zitten en het moet natuurlijk wel leuk blijven. Het huidige financieel slechte klimaat treft ons ook.” Namens het bestuur van de Lakenfeesten voert Nilles Raken terugtrekkende overheidssteun en vermindering van sponsorgelden door het huidige financiele klimaat aan als reden voor het besluit. “Dit maakt dat het bestuur van de Leidse Lakenfeesten heeft moeten zoeken naar aanvullende inkomsten.” zo schrijft hij de deelnemers.

Een tweede reden voor het invoeren van inschrijfgeld is de wens om voortaan ook elk jaar een goed doel te ondersteunen. Dit jaar is dat het Glazen Huis. Van elke 100 euro gaan er 25 naar Serious request. “Het overige inschrijfgeld zal worden aangewend als bijdrage voor de financiering van de Leidse Lakenfeesten en om dit geweldige evenement in stand te houden.”

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×