Na palingverbod wil Partij voor de dieren nu kreeftverbod

Vorig jaar kreeg de Partij voor de Dieren, toen net nieuw in de Leidse gemeenteraad, het voor elkaar om paling voortaan van het menu te schrappen bij gemeentelijke ontvangsten. Ook in de stadhuiskeuken mag het visje sindsdien niet meer worden bereid. De partij wil nu hetzelfde proberen met kreeft.

Duo-raadslid Micheline Modde van de PvdD kondigde vanavond aan binnenkort met een voorstel te komen waarin Leiden wordt opgeroepen om vergunningaanvragen voor evenementen voortaan ook te toetsen op de inzet van dieren. Als voorbeeld noemde ze het levend koken van kreeften bij deelnemende restaurants op het vier dagen durende Leiden Culinair dat eind juni tijdens de Lakenfeesten weer wordt gehouden op de Garenmarkt. Ook het kreeftenfestival van Holiday Inn moest het bezuren.

Wethouder Jan-Jaap de Haan die over de evenementenvergunningen gaat is niet van plan een dergelijke toets in te voeren. Daarop kondigde Modde aan dan zelf met een voorstel in die richting te komen. Het lijkt er niet op dat daar in de Leidse raad een meerderheid voor te vinden is.

Advertentie

Leiden Verkoopverbod levende krabben en kreeften


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×