Maandoverzicht inbraken Leidse studentenhuizen

In het kader van de rubriek ‘Hoe gastvrij ben jij?’ geeft de politie weer een maandelijks overzicht van het aantal inbraken in Leidse studentenwoningen. In mei werd er in zes studentenhuizen ingebroken en er werden drie pogingen tot inbraak gedaan:
Op 5 mei verliet een student zijn studentenwoning aan de Vliet en liet het raam op een kier staan. Bij terugkomst bleek de kamer totaal overhoop te zijn gehaald en een laptop was verdwenen.
Een 22-jarige student trok op 6 mei de deur van zijn studentenwoning aan de Oude Vest achter zich dicht om een weekend weg te gaan. Na dat weekend ontdekte hij dat er was ingebroken, waarbij zijn laptop werd gestolen. De inbreker was via het raam binnengekomen, dat wel dicht was, maar niet gezekerd met pinnen.

Datzelfde overkwam een 21-jarige student, die het raam van zijn kamer in een pand aan de Verlengde Wassenaarseweg in Oegstgeest open had laten staan. Ook hij raakte zijn laptop kwijt.
Een 22-jarige studente kwam terug van een avond stappen en was vergeten de deur van haar kamer op slot te doen. Bovendien zat de voordeur van het pand aan de Herengracht niet op het nachtslot. Bij thuiskomst ontdekte zij, dat haar spaarpot leeg was en haar portemonnee, laptop en telefoon mee waren genomen.
Een student liet zijn visite uit en kwam twee vreemde jongens tegen, die uit de kamer van een huisgenoot kwamen. De jongens renden vervolgens weg door de nooduitgang. De student waarschuwde zijn huisgenoot en zij kwam direct naar het pand aan de Hooigracht. De politie werd pas later gewaarschuwd, waardoor een heterdaad situatie niet meer mogelijk was. De laptop van de studente bleek gestolen te zijn.
Op 24 mei ging een bewoner van een studentenhuis aan de Nieuwsteeg even langs bij een huisgenoot. De voordeur stond open, omdat er schilders bezig waren. De bewoner vergat de deur van zijn kamer op slot te doen en bij thuiskomst, een uurtje later, bleek zijn laptop te zijn ontvreemd.
De bewoners van het huis waren na deze gebeurtenis extra alert en belden de politie toen een vreemde man door het pand liep. De man werd even later aangehouden en zei tegen de politie, dat hij uit nieuwsgierigheid het studentenhuis was binnengegaan.

In de maand mei werden er ook drie pogingen woninginbraak gedaan. Aan de Vrouwensteeg had een inbreker tevergeefs geprobeerd een raam open te breken. Aan de Herengracht en aan de Waardkerksteeg waren er inbrekers de woning binnengedrongen via een openstaand raam, maar konden blijkbaar niets van hun gading vinden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×