“Maar iedereen moet weten dat ik nog leef”

“Pero que todos sepan que no he muerto”/ “Maar iedereen moet weten dat ik nog leef”, uit een prachtig gedicht van Federico García Lorca, die 75 jaar geleden aan het begin van de Spaanse Burgeroorlog werd omgebracht. Lorca (1898 -1936) was bij zijn leven al de beroemdste dichter en toneelschrijver van Spanje en wordt tijdens de gelijknamige openlucht Poëziemanifestatie in het centrum van de Sleutelstad herdacht en geëerd. De manifestatie wordt voor de 11e maal georganiseerd door de stichting Tegen-Beeld en vindt plaats op 14 juni. Burgemeester Lenferink en de Spaanse ambassadeur Z.E. Francisco Javier Vallaure de Acha verrichten de opening om 19.36 uur. Aansluitend worden tot circa 23.00 uur gedichten voorgedragen, gezongen, gespeeld, gedanst of op andere wijze vertolkt door een mix van kunstenaars, wetenschappers, acteurs, zangers, dansers, ondernemers, scholieren, studenten en prominenten. De avond wordt afgesloten door PS|theater met hun drijvende theatervoorstelling ‘Balsa’. De manifestatie maakt onderdeel uit van de Cultuurmaand Leiden en is gratis toegankelijk en ook per boot bereikbaar.

Ter gelegenheid van de poëzieavond verschijnt een essaybundel in beperkte -genummerde – oplage met een drietal gedichten van Lorca ‘Oda a Walt Whitman’, ‘Gacela de la Muerte Oscura’ , ‘De Profundis’(in nieuwe Nederlandse vertaling), een essay van Maarten Steenmeijer, hoogleraar Spaanse letterkunde en cultuur van de Radboud Universiteit Nijmegen en schrijfster, essayiste en vertaalster Barber van de Pol. De bundel is vanaf 14 juni te koop.

De manifestatie vindt plaats bij de Koornbrug/Vismarkt aan de Nieuwe Rijn.

Meer info: www.muurgedichten.nl

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×