Gemeente moet rekeningen op tijd betalen

Uit een recent onderzoek dat het bureau Dun en Bradstreet in opdracht van MKB-Nederland uitgevoerd heeft, blijkt dat bijna 80% van de 303 onderzochte Nederlandse gemeenten niet in staat is om binnen een termijn van 30 dagen, de rekeningen aan het bedrijfsleven te voldoen. De gemeente Leiden, die rekeningen binnen gemiddeld 39 dagen betaalt, behoort niet tot de traagst betalende gemeenten. Toch wil de VVD dat het college maatregelen treft en de rekeningen binnen 30 dagen betaalt.

De partij vindt het overschrijden van de betalingstermijn vooral een slechte zaak voor de lokale MKB-bedrijven, omdat de overheid voor hen tot de belangrijkste opdrachtgevers behoort. In de bestuursovereenkomst Samen Leiden hebben de coalitiepartijen afgesproken dat Leiden de meest klantvriendelijke stad van Nederland wordt. Wat de VVD betreft behoort bij die ambitie ook een betalingstermijn die aanzienlijk korter is dan 30 dagen. De VVD zou graag zien dat Leiden in deze collegeperiode de snelst betalende gemeente van Nederland wordt en een gemiddelde betalingstermijn van 16 dagen hanteert. De partij stelt hierover schriftelijke vragen aan het college.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×