GroenLinks zegt MoskJA tegen islamitisch gebedshuis

In reactie op de campagne tegen de komst van een moskee aan de Ter Haarkade is GroenLinks Leiden een tegenoffensief begonnen onder de naam MoskJA. Fractievoorzitter Pieter Kos wil de MoskNEE-actie niet zomaar voorbij laten gaan: “Het lijkt de laatste jaren zo normaal geworden om moslims weg te zetten. Iedere dag hoor je Geert Wilders of een van zijn volgelingen zaken roepen in de media over de islam, criminele Marokkanen of over een tsunami van economische gelukszoekers. Dat lijkt dan wellicht normaal geworden, maar ik vind het schandalig en denigrerend tegenover mensen die dat niet verdienen.”

Kos vervolgt: “Dus mag er een moskee komen op de Ter Haarkade? Ja, natuurlijk mag dat. En ik zal het nieuwe gebouw met plezier komen bezoeken. Met een gevoel van trots dat deze mensen dit weten te realiseren, en met de wetenschap dat er in mijn Nederland gelukkig ruimte is voor iedereen om te bidden op de tijd, plaats en tot de godheid van eigen keuze.”

Komend weekend wordt door vrijwilligers van GroenLinks een tegenactie georganiseerd. In Leiden Zuid-West en het Haagwegkwartier wordt een flyer verspreid met een positieve boodschap over de moskee. “Een noodzakelijk signaal in een tijd waarin de PVV de vrijheid van meningsuiting misbruikt, om de vrijheid van anderen te beperken,” aldus Kos.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×