Provincie wil compensatie voor uitstel ov-chipkaart

De provincie Zuid-Holland dient bij minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen een claim in van 675.000 euro. Zuid-Holland wil daarmee een vergoeding voor de kosten die de provincie heeft gemaakt door het uitstel van de invoering van de ov-chipkaart. Schultz heeft de Tweede Kamer vandaag laten weten zich op de claim te beraden. De invoering van de ov-chipkaart werd begin dit jaar door de Tweede Kamer uitgesteld, nadat twijfel was gerezen over de veiligheid van de kaart. Deze zou te makkelijk te kraken zijn.

Later besloot Schultz dat de veiligheid voldoende was en werd de strippenkaart alsnog afgeschaft. Door de vertraging bestonden beide systemen wel langer naast elkaar, wat tot de extra kosten heeft geleid.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×