In de mini-expositie worden ondermeer een aantal ontwerptekeningen van Dou, enige persoonlijke bescheiden en een aantal kaarten van vóór en na de uitleg van 1611 getoond. (Afbeelding: RAL).

Regionaal archief toont stadsvergroting

Vanaf vandaag is bij de entree van het Regionaal Archief Leiden aan de Boisotkade een presentatie te zien over de Stadsuitbreiding van 1611. Het is dit jaar 400 jaar geleden dat in Leiden de eerste grote stadsuitbreiding na de Middeleeuwen werd gerealiseerd. Landmeter Jan Pieterszoon Dou ontwierp op verzoek van het stadsbestuur een plan, dat aansloot op de bestaande wegen en waterwegen in de stad. Het betreft de huidige wijken Noordvest/Molenbuurt en d’Oude Morsch.

De expositie is te bezichtigen van zaterdag 11 juni tot zaterdag 20 augustus. De openingstijden zijn maandag van 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur en op zaterdagen van 9.00 tot 13.00 uur. Op 2e pinksterdag is het RAL gesloten.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×