Studenten van de opleiding Artistiek cultureel werker van het ROC ID College zongen en speelden toneel voor de bewoners van de Robijnhof. (Foto: PR).

Studenten ROC ID College vermaken ouderen met liedjesmiddag

Woensdag hebben studenten van de opleiding Artistiek cultureel werker een liedjesmiddag georganiseerd voor de bewoners van woonzorgcentrum Robijnhof. De studenten bezorgden de ouderen een gezellige middag en deden zelf podiumervaring op. Het programma stond geheel in het teken van Annie M.G. Schmidt, die dit jaar haar 100e verjaardag zou vieren. De studenten brachten een aantal liedjes van Annie M.G. Schmidt ten gehore, zoals ‘M’n Opa’ en ‘Ja zuster, nee zuster’. Ze wisselden de liedjes af met korte toneelstukjes over Jip en Janneke.

Docent Lieke Schutte begeleidde de studenten. “We leiden deze studenten op om in hun latere beroep hun zang-, dans- en dramakwaliteiten in te zetten in het sociaal-cultureel werk. Deze activiteit sluit dus heel goed aan bij het werk dat ze later gaan doen. Ze leren zelfstandig een optreden in elkaar te zetten dat aansluit bij hun publiek.”

De bewoners van het woonzorgcentrum reageerden enthousiast en zongen met alle nummers mee. Medewerker welzijn Wies op ’t Roodt blikt tevreden terug: “Onze bewoners hebben een supermiddag gehad. Wij hopen dat de studenten snel weer eens terugkomen. En dan mag het programma best wat langer duren.”

De liedjesmiddag is een voorloper op de samenwerking tussen Libertas Leiden en ROC ID College. Een samenwerking die in het najaar vorm krijgt in een gezamenlijke zorg- en welzijnwinkel in Leiden Zuidwest. Op 14 juni voeren de studenten hetzelfde programma ook op voor de bewoners van zorgcentrum Lorentzhof in Leiden.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×