Gregory Sedoc, foto: PR.

Gregory Sedoc sleept 40ste ASICS Gouden Spike in de wacht

Gregory Sedoc heeft afgelopen zaterdag de 40ste ASICS Gouden Spike gewonnen, na twee fabuleuze hordenraces. Sedoc won de finale in 13.39 seconde, zijn tweede tijd ooit en onder de limiet voor wereldkampioenschappen dit jaar. Bovendien komt hij hiermee in aanmerking voor een Olympisch nominatie in Londen 2012. De 40ste editie van de Topmeeting van het Nationaal Baancircuit in de Leidse Hout werd enigszins gehinderd door de wind en de regen. Met name de werpers en langere afstandslopers troffen het daardoor wat minder goed. Desondanks verbeterde Dafne Schippers, wereldkampioen zevenkamp bij de junioren, twee persoonlijke records binnen een half uur. Direct na winst op de 100 meter in 11.50 seconde spoedde zij zich naar het speerwerpen waar ze met 40.12 meter ruim verder dan ooit wierp. Zij kreeg hiervoor de AA-Drink Talentenprijs van de Atletiekunie.

Vanuit Leids perspectief waren Angela de Winter, Tessa van Schagen en Pascal Noort de uitblinkers op eigen baan. De Winter verbeterde haar eigen clubrecord hinkstapspringen naar 11.91 meter, goed voor een 2e plaats in de wedstrijd en een speciale prijs voor de beste Leidse prestatie.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×