Een kijkje achter de schermen van de Leidse Schouwburg

Komend weekend kunnen belangstellenden tussen 12.00 en 17.00 uur een kijkje nemen achter de schermen van de Leidse Schouwburg. Er starten op zaterdag en zondag ieder uur informatieve rondleidingen, waarbij verteld wordt over de geschiedenis van het pand. Op beide dagen begint om 14.00 en 16.00 uur een rondleiding voor kinderen.
Al vanaf 1705 konden Leidse toneelliefhebbers naar de schouwburg. Die schouwburg stond op dezelfde plek als het huidige gebouw, dat tot stand kwam in 1865 tijdens een ingrijpende verbouwing door architect Jan Willem Schaap, Deze architect liet zich inspireren door Italiaanse voorbeelden en kwam tot een schouwburg in een neobarok-stijl.

Deze openstelling van de Schouwburg maakt deel uit van de Nationale Monumenten Estafette, die ter gelegenheid van de viering van 25 jaar Open Monumentendag gehouden wordt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×