(Foto's: Emile van Aelst)

Indrukwekkende Poëziemanifestatie in het hart van de Sleutelstad

Tijdens de openlucht Poëziemanifestatie, die gisteravond plaatsvond in het centrum van de Sleutelstad, werd de Spaanse dichter Federico García Lorca herdacht en geëerd. De manifestatie werd voor de 11e maal georganiseerd door de stichting Tegen-Beeld. Burgemeester Lenferink en de Spaanse ambassadeur Z.E. Francisco Javier Vallaure de Acha verrichtten de opening om 19.36 uur, gelijk aan het jaartal dat Lorca overleed. Aansluitend werden tot circa 23.00 uur gedichten voorgedragen, gezongen, gespeeld, gedanst of op andere wijze vertolkt door een mix van kunstenaars, wetenschappers, acteurs, zangers, dansers, ondernemers, scholieren, studenten en prominenten. De avond werd afgesloten door PS|theater met hun drijvende theatervoorstelling ‘Balsa’. Het publiek volgde de boeiende manifestatie vanaf de terrassen en het water langs de Nieuwe Rijn. De manifestatie maakt onderdeel uit van de Cultuurmaand Leiden.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×