ChristenUnie wil meer geld voor bestrijding eerwraak

Er moet flink gesneden worden in de buitensporige hoeveelheid folders en glossy’s die de gemeente en aan de gemeente gerelateerde instellingen laten drukken. Dat vindt de ChristenUnie die denkt dat daarmee wel een ton is te besparen. Dat geld kan dan naar de bestrijding van eergerelateerd geweld in Leiden. Volgens duo-raadslid Mart Keuning is er sprake van een forse toename van deze vorm van geweld.

Burgemeester Lenferink ziet ook wel een toename in de cijfers, maar volgens de burgemeester wil dat niet automatisch zeggen dat het vaker voorkomt. “Er is nog steeds sprake van een enorm ‘dark number’.” Veel zaken worden niet gemeld. Nu dat langzaam meer wordt, wil dat niet zeggen dat het ook echt vaker voorkomt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×