Debat over discriminatie in stadhuis

Onder de naam Standpunt Leiden Live! organiseert het Bureau Discriminatiezaken morgenmiddag vanaf 16.00 uur een debat met als thema ‘discriminatie: ervaring of feit’ in de Burgerzaal van het stadhuis.Tijdens de bijeenkomst wordt Leidenaren naar hun mening en ervaringen gevraagd over vraagstukken die betrekking hebben op discriminatie en gelijke behandeling in relatie tot zaken als de woonomgeving, sociale cohesie, participatie en burgerschap. Gastsprekers zijn wethouder Roos van Gelderen, Julie van Schravendijk (COC Leiden), Murat Kurt (HTIB Turkse Arbeiders Vereniging in Nederland), Edgar Power (Werkgroep Surinamers Leiden) en Watheks  Al Sadeh (Nederlands Arabische Stichting).

In de Leidse Stadsenquête uit 2007 gaf 15% van de ondervraagden aan in het afgelopen jaar discriminatie te hebben ervaren. Het aantal klachten uit Leiden dat het Bureau Discriminatiezaken in 2010 registreerde was ten opzichte van 2008 meer dan verdubbeld. Wat betekent dit? Neemt discriminatie in Leiden toe? Of vertellen deze cijfers ons iets totaal anders?

Soms voelt een gebeurtenis als discriminatie, maar wordt dit nog niet door de wet als discriminatie erkend. Ook omgekeerd kan dit voorkomen. Volgens de wet is er sprake van discriminatie, maar dit wordt niet als dusdanig ervaren door de persoon in kwestie. Wat weten we eigenlijk over discriminatie in Leiden, op grond van leeftijd, geslacht, ras, seksuele gerichtheid of op welke grond dan ook?

Aanmelden kan via Delilah Sarmo op dsarmo@discriminatiezaken.nl of 0800-321 86 86.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×