Vrijdag tweede trans* feest bij COC Leiden

Vrijdagavond vindt bij COC Leiden de tweede editie van de ‘Gender Free Zone’ plaats. Het is een feest waar geen idee of oordeel wordt geplakt op hoe jij je gender vormgeeft. Of niet vormgeeft … Het thema is ‘Plak je snor!’ Het innovatieve feest is inmiddels genomineerd voor een Meer-dan-handen-award. De deuren van het COC-pand aan de Langegracht 65 gaan open om 20.00 uur. Een half uur later start een workshop over houding en zelfvertrouwen. Deze workshop staat open voor alle transgenders, transvrouwen, transmannen, genderbenders, queers, dragkings, travestieten. Vanaf 22.30 uur is de dansvloer geopend en worden de aanwezigen getrakteerd op genderqueer beats van de dj’s Gina Hopelezz en Fräulein Du Det.

COC Leiden springt met het Trans*-initiatief in op de behoefte van niet alleen transgenders, maar ook van homo’s, lesbo’s en biseksuelen om de tweedeling tussen man en vrouw in de maatschappij niet zo strikt te zien. “Tijdens de eerste Gender Free Zone werd er succesvol een brug geslagen tussen homo’s en transgenders,” vertelt Suzanne van Rossenberg, een van de initiatiefnemers. “Samenwerking en onderling begrip zijn nodig om discriminatie op basis van genderuitingen tegen te gaan, op straat, in de kroeg en op het werk.”

De Meer-dan-handen-award is een prijs in het kader van het Europese jaar van het Vrijwilligerswerk. Op 25 juni wordt bekend wie de Leidse awards gewonnen hebben. Als het Trans*-initiatief in de categorie Innovatie wint, gaat het door naar de landelijke finale op 7 december.

De toegang tot de Gender Free Zone is gratis. Opgeven voor de workshop kan via genderfreezone@cocleiden.nl. Het Trans*-initiatief en de Gender Free Zone is tot stand gekomen met betrokkenheid van Transgender Netwerk Nederland en Transvisie Schorer.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×